Investice do energetických úspor díky podpoře z programu OP TAK

May 5, 2023
3 min čtení
Možná už jste zaznamenali dotační program OP TAK a jeho výzvu “Úspory energie”, která je zaměřena na podporu investic do projektů na snížení spotřeby energií a dosažení energetických úspor. Program umožňuje získat dotaci pro modernizaci rozvodů elektřiny, plynu a tepla, využívání obnovitelných zdrojů energie, jako například fotovoltaiky, zavedení měřicích a regulačních systémů, osvětlení, zateplení i rekuperaci, a to jak pro malé projekty, tak i pro velké investice s podporou od 0,5 do 200 milionů Kč.

V čem je OP TAK pro žadatele výzvou?

Jednou z největších překážek pro firmy, které se chtějí zapojit do této konkrétní výzvy, je splnění podmínek dotačního programu a dosažení potřebného % úspor. V PKV víme, že to může být velmi komplikované, a často výsledek závisí na konkrétních podmínkách projektu. Není výjimkou, že přes prvotní očekávání je finální úspora daleko nižší, než potřebných 30 %.

Jak zvýšit svou šanci na získání dotace?

Řešením je zpracování důkladné analýzy. Tato analýza pomáhá identifikovat oblasti, kde je možné dosáhnout největších úspor, a navrhuje konkrétní kroky k jejich dosažení. Díky tomu se zvyšuje pravděpodobnost úspěšného splnění podmínek dotačního programu. Zpracování analýzy potenciálu úspor tak může být klíčovým krokem pro úspěšné získání dotace.

Nevíte kde začít?

Detailně analyzovat a komplexně zhodnotit potenciál úsporných opatření a investic je složitý proces, který vyžaduje odborné znalosti včetně zkušeností. Pokud si na to netroufáte, jsme připraveni vám s touto problematikou pomoci. Máme potřebné zkušenosti a jsme schopni vám poskytnout komplexní servis v oblasti řízení energetických projektů.

Pokud máte zájem o spolupráci nebo potřebujete více informací, kontaktujte nás a společně najdeme optimální řešení pro váš projekt.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Savings, subsidies, sustainability and technology in your mail.

Everything important thats happening in Energetics in your mail

Interested in how we handle your personal data? Click here to learn more.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.