Jako hlavní partner Fakulty stavební VUT propojujeme stavebnictví, udržitelnost a energetiku

Nov 9, 2022
Stáváme se hlavním partnerem Fakulty stavební VUT! V následujících letech budeme podporovat oborový i celkový rozvoj fakulty. Cílem partnerství je mimo jiné dostat na vysoké školy potřebné know-how a ukázat, že udržitelná energetika je sexy obor budoucnosti, který úzce souvisí nejenom se stavebnictvím.

Partnerství podepsali minulý týden na brněnské Vlněně náš jednatel Jiří Pech a děkan FASTu Rostislav Drochytka. Obě strany si od spolupráce slibují mimo jiné nárůst zájmu studentů o stávající i nově vznikající obory, které udělají z problematiky energetických úspor a udržitelných budov standardní součást studijních programů.

Jednatel PKV Ing. Jiří Pech s děkanem FASTu prof. Rostislavem Drochytkou. Zdroj: PKV

„Je radost spolupracovat s fakultou, která ví, že nové studenty naláká především na atraktivní a žádané obory s dlouhodobým uplatněním. Pětileté partnerství jsme s Fakultou stavební uzavřeli proto, abychom se zapojili do společných akcí, pomohli nastavit potřebné procesy a ukázali studentům i uchazečům to, že stavebnictví není jenom o tom být na stavbě nebo projektovat. Chceme na školy dostat potřebné znalosti o energetice, které zde ještě momentálně nejsou pevně zakotveny,“ říká o spolupráci jednatel PKV a člen Průmyslové rady Fakulty stavební VUT Ing. Jiří Pech.

Dlouhodobá spolupráce přinese studentům také lepší příležitosti pro získání relevantní praxe již během studia. A zároveň i praxi přímo do školních lavic. PKV dlouhodobě nabírá zaměstnance z řad studentů FASTu a partnerství významně zlepší přístup studentů k pracovním nabídkám i možnostem odborných stáží.

“Vzhledem k tomu, že je zde možnost zaměstnat mladé lidi v moderní firmě, která se zabývá udržitelným rozvojem, vyplývá z této spolupráce skvělá příležitost spojit nabyté vědomosti s praxí. Po prohlídce vybavení a prostor firmy je zřejmé, že zde absolventi budou mít zcela nadstandardní podmínky uplatnění. Věřím, že propojení studia a předávání reálných zkušeností skrze praxi bude vést ke stále většímu zdokonalování již získaných teoretických či praktických znalostí. Studenti spolupráce s firmou velmi oceňují a budeme činit vše pro to, aby bylo toto partnerství skutečně výhodné pro všechny,” okomentoval spolupráci prof. Rostislav Drochytka, děkan Fakulty stavební VUT.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Savings, subsidies, sustainability and technology in your mail.

Everything important thats happening in Energetics in your mail

Interested in how we handle your personal data? Click here to learn more.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.