Projekce fotovoltaiky: Když dron šetří čas a peníze

Apr 27, 2023
3 minuty čtení
Naši technici potřebují každou navštívenou lokalitu důkladně prozkoumat. To se zejména týká projektů fotovoltaických elektráren, kde je nezbytné zmapovat střechy. Díky moderním technologiím a dronům již není nutné vylézat na každou střechu a snímat každý metr samostatně. Využití dronů je velmi efektivním nástrojem pro získání potřebných informací, což umožňuje technikům zůstat doslova nohama na zemi.

Získat komplexní obraz budovy, včetně střechy a dalších povrchů, s centimetrovou přesností, který by umožnil projektantům připravit projektovou dokumentaci, je základním úkolem každého našeho technika. Pro takovou práci není možné se spokojit pouze s prací za stolem. Projektanti potřebují přesné snímky, rozměry a data, aby mohli připravit fotovoltaický projekt s dostatečnou kvalitou a proveditelností. Zkrátka je nutné provést audit střechy před tím, než kdokoliv začne cokoliv kreslit.

V tomto procesu hrají inspekce techniků a dronů nezastupitelnou roli. Inspekce techniků umožňují detailní průzkum a analýzu stavu zařízení a infrastruktury, zatímco drony umožňují snadný a rychlý přístup ke místům, která by jinak byla obtížně přístupná.

Díky využití těchto nástrojů je možné minimalizovat rizika a zajistit bezpečnost, ale především zvýšit efektivitu celého procesu. V naší společnosti využíváme moderní technologie nejenom proto, že jsou moderní, ale také proto, že šetří čas našich techniků a projektantů. Tím se přímo odráží i na finančním prospěchu našeho klienta. Investor má jistotu, že projektová dokumentace bude kvalitní a připravená s maximální profesionalitou.

Právě projektanti využívají výstupy z dronu nejvíce. Snímky a videa získané pomocí dronů umožňují našim projektantům pracovat přímo s 3D modelem budovy a navrhovat optimální umístění fotovoltaických panelů. Díky detailním snímkům má projektant přehled o všech prvcích na střeše a není riziko, že by něco, jako například vzduchotechniku či světlíky, bylo opomenuto. Instalace fotovoltaického systému podle takto podrobné projektové dokumentace zajišťuje optimální výkon a fungování fotovoltaiky na nejvyšší úrovni.

3D model budovy, PKV

Připravíme pro vás projekt fotovoltaické elektrárny

Připravíme pro vás projekt fotovoltaické elektrárny

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Savings, subsidies, sustainability and technology in your mail.

Everything important thats happening in Energetics in your mail

Interested in how we handle your personal data? Click here to learn more.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.