Udržitelné firmy - 5 důvodů, proč řešit udržitelnost ve firmě

Udržitelnost, odpovědnost, ekologie… Určitě jste současný tlak na velké i menší společnosti také zaznamenali. Proč je vlastně dobře, že se tyto věci řeší, a jaké to může mít výhody? Vybrali jsme 5 důvodů, které považujeme za jedny z nedůležitějších - i když je jich samozřejmě mnohem víc!

Jak jsme již zmínili, udržitelnost a odpovědnost představují velmi aktuální trend, který reaguje na změny klimatu i proměny společnosti a postupem času bude pravděpodobně jen sílit. 

1. Trh

Pokud ho budete následovat a reagovat na něj, může vám pomoct se zviditelněním na trhu. Čím dál více lidí při výběru produktů nekouká jen na ceny nebo otevírací dobu prodejny – dle studie IPSOS z května 2018 je to přes 53 %. Hlavně mladší generace se zajímá také o to, zda firma myslí na budoucnost, jaký má dopad na okolí nebo v jakých podmínkách jsou produkty vyráběny.

2. Instituce

Pokud implementujete určitá opatření s dobrým dopadem do budoucnosti, budete se soustředit na ekologii a na spokojenost svých zaměstnanců, můžete si zvýšit důvěryhodnost u bank a dalších institucí. Dnes jsou velmi diskutovaná ESG kritéria nebo CSR report, na jejichž základě se rozhodují třeba investoři, kteří udržitelnost a společenskou odpovědnost velmi zohledňují.

3. Zaměstnanci

Firmy, které myslí na budoucnost a na svůj dopad na životní prostředí, jsou také atraktivními zaměstnavateli – opět se k tomu dostáváme – hlavně mladší generaci už netrápí jen plat a pracovní doba, ale chtějí dělat tam, kde se bere v úvahu dopad na přírodu i na lidi.

4. Legislativa

Změně klimatu se začíná přizpůsobovat také EU – mluví se o ESG reportování, o uhlíkové neutralitě, redukci odpadu, přechodu na obnovitelné zdroje apod. Většina je zatím v procesu plánování, nicméně to nebude dlouho trvat a plány se promění v platnou legislativu. Když začnete už teď, budete o krok napřed před ostatními, kteří se stejně budou muset na vlastní udržitelnost zaměřit.

5. Finance

Udržitelnost může znamenat i významnou finanční úsporu. Ať už se rozhodnete pro energetický investiční projekt nebo vložíte peníze do energetického managementu, snížíte nejen své spotřeby energií, ale také své výdaje. Při současných cenách elektřiny a plynu to navíc dává smysl více než kdy předtím.

Zajímá vás téma managementu udržitelnosti, ESG a energetických úspor?

Zaregistrujte se do našeho newsletteru, kde o těchto tématech píšeme víc!

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Savings, subsidies, sustainability and technology in your mail.

Everything important thats happening in Energetics in your mail

Interested in how we handle your personal data? Click here to learn more.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.